Saturday, October 27, 2012

SQL Server Reporting Services-Very Basic Questions

Questions with Single correct answer

1)      What is the name of main repository DB of Reporting service?
a)      ReportingDB
b)      ReportServerTempDB
c)       ReportServer
d)      MyReporting DB
                Ans: c- Report Server
2)      Which of the following is the new feature of SQL Server 2008 R2?
a)      Tablix
b)      Page Break
c)       Map
d)      Report Variable
                Ans: c- Map
3)      By using which of the following function, we can map multiple datasets in a single tablix?
a)      LOOKUP
b)      INSCOPE
c)       FIX
d)      mMaP
                Ans: a- LOOKUP
4)      Which of the following is one of Ad-hoc Reporting tool?
a)      CRTool
b)      Report generator
c)       Report SX Tool
d)      Report Builder
                Ans: d- Report Builder
5)      While deploying report from BIDS, What will be the target URL for deployment?
                  Ans: a- http://Servername/Reportserver
6)      Which of the following is the minor version of Charts?
a)      Map
b)      Gauge
c)       Mini-Chart
d)      Sparkline
                Ans: d-Spark line
7)      Which of the following is responsible for “SQL Server 2008 or higher versions are no longer depended on IIS”?
a)      Hymen.sys
b)      http.sys
c)       iNet.sys
d)      AppNet.sys
                Ans: b- http.sys
8)      Which of the following is not a role in SSRS 2008 R2?
a)      Browser
b)      Content Manager
c)       Report Builder
d)      Report Subscriber
                Ans: d – Report Subscriber
9)      Which of the following is not an available data type for creating a parameter in SSRS 2008 R2?
a)      Boolean 
b)      Varbinary
c)       Date/Time
d)      Float
                Ans:  b- Varbinary
Questions with multiple correct answers

10)   Which of the following are different ways of subscription in SSRS 2008?
a)      Email
b)      FileShare
c)       Mapped drives
d)      FTP
                Ans: a,b
11)   Which of the following are the authentication modes for connecting a data source in Report manager page?
a)      Windows Integrated security
b)      Credential stored securely in the report server
c)       Credentials supplied by the user running the report
d)      Anonymous Authentication
                Ans: a,b,c
12)    Which of the following can be used as datasource in SSRS 2008 R2?
a)      SQL Azure
b)      SQL Server Analysis services
c)       XML
d)      None of them
                Ans: a,b,c
13)   Which of the following are aggregate functions in SSRS ?
a)      COUNT
b)      COUNTDISTINCT
c)       COUNTROWS
d)      COUNTCOULMNS
                Ans: a,b,c
14)   Which of the following are the different ways of RDL deployment?
a)      Deployment from BIDS
b)      Upload rdl files to Report Manager
c)       Report Deployment Wizard
d)      None of the above
                Ans: a,b
15)   Which of the following can be used as data source for creating a Map?
a)      SSRS Map Gallery
b)      ESRI Shapefile
c)       SQL Server spatial query
d)      A & B only
                Ans: a,b,c
16)   Which of the Charts that can design in SSRS 2008 R2?
a)      Pie
b)      Funnel
c)       Radar
d)      Venn
                Ans: a,b,c
17)   Which of the following are build-in fields functions in SSRS 2008 R2?
a)      Render format IsInteractive
b)      Language
c)       ReportAge
d)      B & C
                Ans: a,b
18)   If SQL Reporting service is running with service account and once we changed the password of service account, what are the places where we need to update the service account password for successful running of Reporting environment?
a)      Service account password  for SQL Server Reporting service
b)      Service account password in Reporting Configuration Manager
c)       Service account password in data source if credential stored in report server.
d)      None of the above
                Ans: a,b,c
19)   Which of the following services responsible for Report subscription?
a)      SQL Server  Browse service
b)      SQL Server integration services
c)       SQL Server Agent
d)      SQL Server Reporting services
                Ans: c & d
Questions with True/False Answer
20)   Page break is possible in SSRS 2005.
a)      True
b)      False
                Ans : a
21)   Gauge is the new feature in SSRS 2008 R2.
a)      False
b)      True 
                Ans: a
22)   Importing assemblies of .Net is possible in SSRS 2005.
a)      True
b)      False
                Ans: a
23)   We can use spatial data for creating reports in SSRS 2008.
a)      True
b)      False
                Ans: b
24)   We can call Report Builder from Report Manager.
a)      True
b)      False
                Ans: a

1 comment:

  1. An agency that has a clean track record, has established a reputable status in the market and engages in clear communication with you should be considered first. SEO Quotes You can always have a chat with the marketing experts and learn about them.

    ReplyDelete